Центр бізнес-освіти Одеського державного економічного університету

Центр бізнес-освіти є структурним підрозділом одного з провідних і найстаріших економічних вищих навчальних закладів України, що заснований ще в 1921 році - Одеського державного економічного університету. Головним завданням Центру бізнес-освіти є розвиток інноваційного підходу в управлінні бізнесом в умовах змін ділового середовища через підготовку слухачів за програмами МВА. Ми надаємо можливість всім нашим партнерам, клієнтам розвинути себе, відкрити нові перспективи розвитку компаній, впровадити всі інтегровані в процес навчання ідеї в практику та протистояти кризовим явищам.

Центр бізнес-освіти створений у 2005 році і функціонує на базі факультету підвищення кваліфікації. Факультет здійснює забезпечення фахового вдосконалення, поглиблення, розширення і оновлення професійних знань, вмінь та навичок слухачів в галузях економічних дисциплін зі спеціальностей, що безпосередньо пов'язані з профілем університету шляхом організації навчання за професійними програмами, проведенням тематичних постійно діючих та короткотермінових семінарів, курсів, стажування.

Головною особливістю програм, що пропонує Центр бізнес-освіти є їх орієнтація на інноваційну діяльність. Програми пропонують застосування новітніх методів менеджменту, інтегрованого підходу, командної роботи, впровадження новітніх технологій для досягнення успіху компанії.

Центр бізнес-освіти реалізує освітні програми за напрямами:

  • Програма Executive MBA [Маґістр Бізнес-Адміністрування] ОДЕУ спільно з Національним університетом науки технології та менеджменту (CNAM), Париж-
  • Програма МВА ОДЕУ (ліцензована програма для менеджерів та власників бізнесу, що працюють в Україні)-
  • Програма МВА CNAM-IIM (навчання за програмою МВА в CNAM, Париж)-
  • Програми Міні-МВА ОДЕУ спільно з CNAM (ефективна модульна система підготовки менеджерів нового покоління відповідно з міжнародними стандартами компетентності)-
  • Програми Міні-МВА CNAM-IIM (міжнародний навчальний тур в CNAM з метою розвитку аналітичних та управлінських навичок за функціональними напрямками)-
  • Навчання в CNAM за магістерською програмою «Менеджмент» (унікальна можливість отримати міжнародний магістерський диплом)-
  • Програма Business-English (ділова англійська мова для представників бізнесу та студентів старших курсів).

Програми МВА розроблені для керівників середнього та вищого рівнів управління лінійних та функціональних підрозділів підприємств, установ та організацій різних форм власності та організаційно-правових форм, які прагнуть до кар'єрного росту й росту їхніх компаній.

Унікальність програм МВА ОДЕУ в тому, що вони орієнтовані на рішення конкретних проблем, з якими зіштовхуються або можуть зштовхнутися в майбутньому українські компанії. Серед них:
- підвищення ефективності роботи персоналу-
- удосконалювання організаційної структури компанії-
- оптимізація джерел фінансування й залучення інвестицій-
- освоєння нових ринків-
- ріст ефективності внутрішніх і зовнішніх бізнес-комунікацій-
- впровадження інноваційних проектів, і ін.

Програма MBA [Маґістр Бізнес-Адміністрування] спільно з Національним університетом науки технології та менеджменту (CNAM), Париж

- єдина державна ліцензована програма в Одеському регіоні, яка дає можливість отримання двох державних дипломів: України та Франції. По закінченню програми МВА ОДЕУ CNAM слухачі отримують український державний диплом магістра «Бізнес-адміністрування» та французький державний диплом Національного університету науки, технології та менеджменту (CNAM, Париж) «Master of Business Administration».

Співробітництво з CNAM дає можливість перейняти досвід провідних компаній Європи в рішенні цих завдань.

CNAM не випадково був обраний партнером у реалізації програми МВА. Цей найбільший університет Франції, який є провідним вузом в області післядипломної освіти. Більше 20 років тому в CNAM був створений Міжнародний інститут менеджменту, що займається бізнес-освітою і, зокрема, МВА програмами. Партнерами Міжнародного інституту менеджменту CNAM виступають такі відомі в усьому світі компанії, як Air-France, Electricite de France (EDF), KPMG, Michelin, Oracle, Peugeot, Sanofi-Aventis, Total. Тісні зв'язки CNAM із цими компаніями відкривають нові можливості для українських керівників ознайомитися з їхнім досвідом у рамках програми МВА ОДЕУ разом з CNAM.

Якість програм МВА обумовлена:

По-перше, співробітництвом з бізнесом. Ділові кола Одеси активно підтримали організацію програми МВА ОДЕУ разом з CNAM, Париж. Саме підтримка з боку найбільших компаній свідчить про те, що ця програма є сьогодні важливою умовою ведення ефективного бізнесу-

По-друге, високий професіоналізм викладачів. На програмі читають викладачі CNAM, а також професори з ведучих бізнес-шкіл Польщі й США. Це можливо, завдяки тісному співробітництву ОДЕУ з Університетом Міннесоти, США- Університетом Вармії й Мазурії- Варшавською школою економіки, Польща, і ін.

По-третє, специфічною особливістю програм МВА є обмін досвідом між учасниками програм МВА ОДЕУ, а також зі слухачами програми МВА в CNAM під час навчального тура/семестру у Франції. Оскільки обов'язковою вимогою для вступу на програму МВА є досвід керівної роботи, програма дає можливість поділитися унікальним досвідом колег і встановити нові контакти в бізнесі.

По-четверте, графік навчання по програмі МВА ОДЕУ CNAM складений з урахуванням інтересів слухачів. Навчання проходить у п'ятницю у вечірній час, у суботу й у неділю два рази на місяць.

По-п’яте, мова навчання російська, українська, англійська. Уперше програма МВА в Україні пропонує поетапне навчання англійською мовою. Багато керівників усвідомлюють необхідність знання англійської мови для бізнес-комунікацій, але не мають часу на його вивчення. У рамках програми МВА ОДЕУ CNAM кількість і складність курсів англійською мовою збільшується з кожним семестром. І останній етап навчання у Франції - навчальний тур/семестр - повністю проходить мовою міжнародного спілкування. Такий підхід дає можливість керівникам вивчити мову за допомогою її використання на практиці.

Програми МВА ОДЕУ CNAM – це програма для тих, хто домагається успіху й шукає нові можливості розвитку бізнесу. Ефективність таких менеджерів і конкурентоспроможність їхніх компаній визначає динаміку розвитку Одеського регіону, і в цілому України

Додаткова інформація за програмами:

офіс 107, вул. Пушкінська, 25,
м. Одеса, 65014
т/ф.: 8 (0482) 36 48 57, 8(048) 799 66 33
http://center-mba.com
http://mba.oseu.edu.ua , e-mail: [email protected]