MBA в СНГ

Проектний менеджмент - нагальна потреба в управлінні бізнесом

У МІМ-Київ завершилося навчання групи слухачів курсу «Мистецтво управління проектами», що традиційно проводиться у МІМ-Київ у співробітництві з міжнародною консалтинговою компанією Business Management Consultants (BMC).

Курс прочитав старший партнер ВМС Джордж Маргурян (Бельгія). Нагадаємо, що курс відповідає вимогам Інституту управління проектами (Project Management Institute, PMI, США) і спрямований на одержання професійної міжнародної кваліфікації з управління проектами.

Слухачі відзначили високий професійний рівень автора курсу Дж.Маргуряна, а також практичну спрямованість лекцій у сполученні з необхідним мінімумом теоретичних знань. Зокрема, Антоніна Орел, заступник гендиректора компанії «Глобал Карбон», відзначила: «Під час навчання ми розглянули велику кількість проектних завдань, одержали багато цінної інформації, у тому числі й з особистого досвіду Дж.Маргуряна. Навчання на курсі дало мені відчутний поштовх в особистісному розвитку й удосконаленні своїх професійних навичок. Крім того, разом зі мною навчалося багато цікавих людей зі своїм унікальним досвідом роботи над проектами. Ми мали можливість проаналізувати різні ситуації, оцінити ефективність тих або інших підходів до реалізації проектів в українських компаніях».

Проектний менеджмент все частіше застосовується в діяльності різних українських компаній і підприємств. На часі говорити ледь не про моду на проектний метод управління. На думку А.Орел, «проектний менеджмент стає нагальною потребою в управлінні бізнесом. Використання проектного методу дає змогу подивитися на ситуацію в цілому, в іншій проекції, і визначити правильні пріоритети в реалізації цілей компанії».

Курс був корисний і для тих менеджерів, які мають значний досвід управління проектами. Олексій Вуйко, начальник операційного управління VAB Експрес, так пояснює своє рішення прослухати курс проектного менеджменту в МІМ-Київ: «Я керував не одним проектом, однак завжди відчував необхідність у систематизації знань і знайомстві з теорією проектного менеджменту. Як правило, розробка й управління проектом здійснювалися багато в чому «за натхненням й на ентузіазмі». Курс Дж.Маргуряна й мені, і моїм колегам, дуже сподобався. До того ж, я саме приступаю до реалізації чергового проекту, й отримані знання виявилися дуже доречними. Я розпочав роботу над ним саме з того, про що говорив Дж. Маргурян».

Леонід Нехимчук, заступник директора компанії Stella Systems, вважає істотною перевагою курсу з управління проектами в МІМ-Київ, що він був прочитаний професійним викладачем-практиком, який має міжнародну сертифікацію з управління проектами (таких фахівців в усьому світі налічується близько 250000 – Ред.):

«Важливо, що у викладача курсу Дж.Маргуряна великий досвід роботи не в нашій «суворій» дійсності, а в Європі, де досвід управління проектами має досить велику історію. Саме від таких фахівців, на мою думку, і можна довідатися, як ПРАВИЛЬНО організовувати управління проектами. Хочеться також відзначити гарну інфраструктуру й високий рівень організації навчального процесу».

Після закінчення навчання слухачі отримали сертифікат МІМ-Київ, що засвідчує проходження підготовчого курсу для одержання професійної сертифікації з управління проектами PMP® .